Infolinks In Text Ads

Acordul privind micul trafic la frontiera intre cele doua state romanesti a fost aprobat de Chisinau

>> 20 nov. 2009

Acordul privind micul trafic la frontieră care a fost semnat la 13 noiembrie la Bucureşti, intre cele doua state romanesti, a fost aprobat de către Executivul de la Chişinău. Prevederile acestuia ar putea intra în vigoare în termen de 30 de zile de la semnare, transmite Romanian Global News.

Premierul Vladimir Filat a declarat în cadrul şedinţei Guvernului de la Chisinau, că în baza acordului în cauză, circa 1 milion 220 mii cetăţeni ai Moldovei vor putea intra în România fără viză, în baza unui permis special care va fi eliberat pe o perioadă de la 2 la 5 ani.

Astfel, până la finele anului curent, basarabenii care sunt domiciliaţi în zona de frontieră cu o rază de cel puţin 30 de km şi cel mult 50 km, vor putea obţine dreptul de a călători în România în baza permiselor care vor fi eliberate de consulatele României la Chişinău.

Permisele vor fi eliberate la prezentarea paşaportului valabil, documentelor ce atestă că locuiesc în mod legal ce puţin 1 an în zona de frontieră şi că există motive întemeiate pentru trecerea frontierei în baza Convenţiei. Rezidenţii vor fi supuşi controlului la trecerea frontierei.

Documentul care atestă domiciliul legal poate fi unul din următoarele: buletinul de identitate, permisul de şedere pentru cetăţenii străini sau buletinul de identitate pentru apatrizi.

Persoanele care vor încălca regimul de mic trafic la frontieră vor fi sancţionate cu revocarea sau anularea permisului de mic trafic. Totodată, cei ce vor încălca regimul de mic trafic al frontierei ar putea fi readmişi în ţară.

Sub incidenţa acordului privind micul trafic la frontieră cad 369 de comune din 18 raioane şi din UTA Găgăuzia, adică 651 de sate de la frontiera moldo-română.

sursa


0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP