Infolinks In Text Ads

Mai putin despre gripa porcina, mai mult despre sistemul imunitar

>> 5 nov. 2009


Dupa cum bine se poate observa in mass-media cuvantul "gripa" circula cu o viteza remarcabila, probabil "criza" nu mai trezeste asa mare interes. Doresc prin aceasta postare sa mut atentia, pe cat posibil, de la gripa porcina si sa o indrept spre imbunatatirea sistemului imunitar, deoarece cel mai bun leac in lupta cu gripa este prevenirea.
Inceputul sezonului rece face ca sistemul imunitar sa fie solicitat la maximum, iar alimentatia joaca rolul cel mai important pentru imbunatatirea acestuia. Iata cateva alimente care va pot fi de mare ajutor:
Usturoiul & Ceapa: Proprietăţile nutritive ale usturoiului şi cepei sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Introducerea cu regularitate a usturoiului şi a cepei în alimentaţie, contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice.
Cartoful: Cartoful este foarte eficace in intarirea sistemului imunitar daca este consumat fiert. Cartoful este considerat ca fiind bogat în vitamina C şi complexul de vitamine B, având şi minerale, ca fier, calciu, magneziu, mangan şi fosfor.
Orz & Ovaz: Aceste cereale contin beta-glucan, un tip de fibra care lupta cu microbii si are si proprietati antioxidante. Se recomanda ca macar o data pe zi sa se consume cele doua cereale.
Portocale: Vitamina C (acidul ascorbic) previne si trateaza gripa si guturaiul, dar are si proprietati antioxidante. Cu doua portocale pe zi va asigurati necesarul de vitamina C (120 mg pe zi.
Uleiul de masline imbunatateste tranzitul intestinal, intarzie imbatranirea, protejeaza inima si arterele, reduce colesterolul, favorizeaza producerea de anticorpi.
Pestele contine proteine, vitamine, fosfor, fier, dar si zinc. Zincul intareste imunitatea, combate inflamatiile, stimuleaza regenerarea celulelor, accelereaza cicatrizarea ranilor. Mancati peste de 2 - 4 ori pe saptamana: reduceti cu 30% riscul bolilor de inima, dar si pericolul de a suferi de depresie.

Alte sfaturi:

  • Bea foarte multe lichide, pentru ca organismul tau sa aiba parte de hidratarea optima in acest sezon. Cei 2 l de lichide pe zi trebuie consumati nu doar vara, ci si in timpul anotimpului rece, pentru a preveni deshidratarea cauzata de aerul uscat si incalzit din interiorul locuintelor.
  • Nu uita de miscarile in aer liber si de sporturile pe care le poti practica in acest anotimp: ski, patinaj, snowbord etc. Vestea buna este ca acest tip de sporturi asigura si o buna functionare a aparatului cardiovascular. De asemenea, miscarea este esentiala pentru eliminarea toxinelor acumulate in anotimpul rece.
  • Alterneaza munca, momentele de pauza si cele de relaxare. Organizarea activitatilor zilnice trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu timpul necesar pentru cele trei mese si pentru odihna. In acest sens, foarte important este sa respecti orele de somn, deoarece lipsa somnului este principalul inamic al sistemului imunitar.

0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP