Infolinks In Text Ads

Urgentarea redobândirii cetăţeniei române se poate face cu o scrisoare la Direcţia Cetăţenie, secretar de stat

>> 13 nov. 2009

Urgentarea procesului de redobândire a cetăţeniei române pentru persoanele care au depus dosarele în anii 2002, 2003 şi 2004 poate fi efectuată printr-o scrisoare în adresa Direcţiei Cetăţenie

Declaratia a fost facută pentru Info-Prim Neo de secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe al României, Eugen Tomac.


Potrivit lui Tomac, după ordonanţa din 2002 privind blocarea procesului de acordare a cetăţeniei române, "dosarele au fost stocate într-un loc în care puteau să nu mai fie găsite niciodată". În acest fel, persoanele care au depus dosarele de redobândire a cetăţeniei române în anii 2002-2004 au devenit victime ale acelei ordonanţe, dar şi a fostului Guvern al României, care după deblocarea procesului de acordare a cetăţeniei, a preluat actele mai proaspete, abandonându-le pe cele anterioare. Aceasta este explicaţia că persoane care au depus dosare în anii 2005-2008 au primit deja cetăţenia română, pe când cei care au depus dosarele în 2002-2004 l - încă nu.



Eugen Tomac spune că cetăţenii R. Moldova care au depus dosarele în anii 2002-2004 nu trebuie să apeleze la intermediari, care percep de taxe de până la 500 euro pentru a oferiri consultaţie şi a "urgenta" procesului de redobândire a cetăţeniei române.



Secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni de la MAE sugerează persoanelor care aşteaptă 6-7 ani redobândirea cetăţeniei române să se adreseze cu o scrisoare la Direcţia Cetăţenie a Ministerului Justiţiei al României, care va prelua dosarul şi, în termen de până la două luni, va fi obligată să dea răspuns la solicitare. În felul acesta dosarul va reapărea în atenţia angajaţilor Direcţiei Cetăţenie, care, în mod obligatoriu, îl vor repune pe rol, afirmă Eugen Tomac.



Solicitarea urmează a fi expediată la adresa str. Sandor Petofi, nr. 47, sector 1, Bucureşti, Direcţia Cetăţenie.


Sursa

0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP