Infolinks In Text Ads

Presa străină: Când am avut o coaliţie normală în România?

>> 6 dec. 2009

Ziariştii străini intervievaţi de Business Standard spun că viitorul preşedinte şi viitorul guvern, indiferent de rezultatul alegerilor, nu pot face României cadou ieşirea din recesiune, pentru că evoluţia economiei româneşti depinde mult de cea a economiei globale. În ceea ce priveşte coalizarea liberalilor şi social-democraţilor pentru cel de-al doilea tur de scrutin, jurnaliştii spun că astfel de alianţe “nefireşti” au fost încheiate şi în alte ţări, iar în România nu există cu adevărat o ideologie liberală sau una social-democrată.

“O coaliţie normală? Dar când oare am avut o coaliţie normală în România”, se întreabă Annet Muller, care a scris articole pentru Der Spiegel. Ea aminteşte că “toţi aceşti jucători din sfera politică au în spate un trecut comunist şi doar îşi spun formal că sunt liberali sau social democraţi”.

Muller estimează că actuala criză economică globală va continua şi în 2010 şi că oamenii s-au pregătit pentru vremuri grele. “Totuşi, sper ca viitorul guvern, indiferent de culoarea politică, să lucreze în tăcere, deoarece toate aceste dispute înseamnă timp pierdut”, adaugă ea. David Cowling, coordonatorul departamentului de Studii Politice de la BBC, subliniază, de asemenea, că viitorul guvern va avea o sarcină dificilă, având în vedere situaţia economică actuală a României. “Evoluţia economiei româneşti va depinde foarte mult în 2010 de cursul pe care îl va urma economia globală. Viitorul guvern va putea să ia deciziile potrivite sau, dimpotrivă, să îngreuneze situaţia ţării”, spune Stefan Wagstyl de la Financial Times. În ceea ce priveşte acordul cu Fondul Monetar Internaţional, “guvernul viitor va trebui să îi respecte angajamentele asumate. Va face acest lucru în proporţie de 100%? Probabil că nu. Dar, cu siguranţă, o va face în proporţie de peste 50%”, adaugă Wagstyl.
standard.money.ro

0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP