Infolinks In Text Ads

Depunerea dosarelor pentru redobandirea cetateniei la Iasi, Galati,Timisoara, Suceava si Cluj

>> 18 feb. 2010

Ultimele informatii legate de cetatenie click AICI


UPDATE 2: Dupa cum v-am anuntat, am promis sa revin cu noi informatii. Am fost cu o prietena sa depuna dosarul la agentia din Galati cam spre sfarsitul programului(ora 15.30). Din fericire pentru noi nu mai era vreo alta persoana la rand:) Doamna/domnisoara de la ghiseu a verificat dosarul si a ajuns la concluzia ca lipseste copia legalizata a pasaportului, asta desi in lista cu documente necesare(lista de pe just.ro) nu era stipulat si legalizarea copiei pasaportului ci doar a buletinului. Nu am stat sa ne certam cu dansa si am plecat la notar sa legalizam si pasaportul(asta nefiind o asa mare problema pentru noi:)). La sfarsit am primit o hartiutza cu numarul dosarului fara nicio stampila pe ea si ne-a comunicat ca dosarul va ajunge intr-o saptamana la Bucuresti. Ce trebuie retinut din povestea asta:
- trebuie si copie legalizata a pasaportului(asta daca nu o aveti deja)
-nu va obositi sa aflati prea multe legate de dosar:); cei de la agentie au fost instruiti doar sa verifice dosarul si cam atat. Orce alta informatie o puteti obtine de la DC Bucuresti.
Mult succes!


UPDATE
1 : Am sunat si eu la agentia din Galati sa intreb daca e adevarat ca se poate depune dosarul fara a avea permis de sedere(desi scrie negru pe alb ca nu e nevoie). Intentia mea insa a fost de a afla cat de informati sunt angajatii de la aceasta agentie, pentru ca eu unul ma asteptam sa nu fie foarte pregatiti, tinand cont de rapiditatea acestui proces de deschidere a acestor agentii. Mi-a raspuns la telefon prompt un domn. L-am intrebat daca si la Bucuresti se poate depune fara permis de sedere(legea e una, asa tind sa cred in tara asta), la care mi s-a raspuns..."cred ca asa este, stiu doar cum este la aceasta agentie"! Hmm...eu cred ca ar trebui sa stie cum e situatia la toate agentiile, inclusiv cea de la Bucuresti , se presupune ca fac acelasi lucru si anume primesc dosare pentru redobandirea cetateniei. Si mai cred ca ar trebui sa fie extrem de bine informat, vocabularul lui sa nu contina acest cuvant "cred", pentru ca vor veni zile grele in care nu vor fi una sau doua persoane(cate sunt probabil acum) interesate sa depuna dosarele si cu foarte multe intrebari... ci vor fi puhoaie de oameni care acum se ingramadesc la consulate sa obtina viza de intrare in tara. Oricum o sa merg zilele acestea personal sa discut cu cei de la agentie,sper daca nu sunt siguri asupra unui lucru macar sa poata sa se informeze... revin cu informatii noi(sper).


În baza deciziei Directorului Direcţiei Cetăţenie din 15.12.2009, în perioada 01.01.2010 – 31.03.2010, programul cu publicul al Direcţiei Cetăţenie se va desfăşura doar în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni şi doar pentru depunere cereri de redobândire, acordare sau renunţare la cetăţenia română şi înregistrare acte în completare şi petiţii adresate Direcţiei Cetăţenie. Informaţii despre stadiul soluţionării dosarului înregistrat la Direcţia Cetăţenie se acordă doar prin corespondenţă scrisă.

Petenţii care au dosare de redobândire a cetăţeniei române conform art. 10 indice 1 (Rep. Moldova / Ucraina) depuse în anul 2003 sunt rugaţi să comunice Direcţiei Cetăţenie actuala adresă de corespondenţă, în cazul în care aceasta s-a schimbat de la momentul depunerii dosarului.

Începând cu data de 8 februarie 2010 au fost deschise Birourile teritoriale pentru cetăţenie care au program de lucru cu publicul de luni – până vineri între orele 9.00 – 17.00 şi unde se vor depune dosare numai pentru redobândirea cetăţeniei române în baza art. 10 indice 1 (Republica Moldova şi Ucraina).

Dosarul pentru cetăţenie va fi depus personal de către persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţii acestora până la gradul III.

Pentru depunerea dosarului nu este necesar permis de şedere pe teritoriul României.

Adresele şi datele de contact ale centrelor teritoriale sunt următoarele:

- IAŞI - judeţul Iaşi, Iaşi, str. Gîndu nr. 2A, parter; cod postal: 700127; telefon: 0232 254 400 int. 107; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Iaşi)

- TIMIŞOARA - judeţul Timiş, Timişoara, str. Paris nr. 2A, etaj 1, camera 10; cod poştal: 300003; telefon: 0256 220 835 sau 0256 220 863 int 127; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Timişoara)

- GALAŢI - judeţul Galaţi, Galaţi, str. Portului nr. 20, parter; cod poştal: 800025; telefon 0236 306 173 sau 0236 306 174 int 110; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Galaţi)

- SUCEAVA - judeţul Suceava, Suceava, str. Universităţii nr. 28 A, parter; cod poştal: 72 0225; telefon: 0230 522 937 int 110 (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Suceava)

- CLUJ-NAPOCA – judeţul Cluj, Cluj-Napoca, Piaţa Ştefan cel Mare nr. 4, parter, cam. 2S.

Programul de audienţe al Directorului Direcţiei Cetăţenie se desfăşoară în fiecare zi de miercuri între orele 13 şi 15 pentru probleme deosebite. Programarea la audienţă se va face în baza unei cereri prealabile care va cuprinde şi un număr de telefon de contact la care un funcţionar al Direcţiei Cetăţenie va comunica solicitantului ziua şi ora audienţei în cazul în care aceasta a fost aprobată.

8 comentarii:

lusiatau 1 mai 2010 la 07:41  

daca am carte de rezidenta si depun dosarul pentru cetatenie,cat timp dureaza pentru a primi cetatenia Romana.

ValiP 1 mai 2010 la 08:11  

cartea de rezidenta nu te ajuta la nimic(nu este obligatorie, deci nu ai nici un avantaj)...vei primi cetatenia la fel toata lumea in 5 luni de la data verificarii dosarului!

Anonim 8 august 2010 la 08:05  

este cineva care a primit raspuns dupa 5 luni de la depunerea actelor la una din agentii?:-s

ValiP 9 august 2010 la 00:02  

sincer ma indoiesc:) mai ales ca au avut si ei o "pauza" si abia de curand a aparut o lista pt juramant pt data de 16 august!

Anonim 8 iunie 2011 la 09:41  

As vrea sa-mi depun dosarul pt redobandirea cetateniei romane.Nu pot sa fac rost de cazier judiciar legalizat pt ca nu am acte in US. Am cetatenie austriaca dar sunt plecata din Austria de 8 ani nu pot sa cer asa ceva. As putea sa aplic si fara?????

Anonim 3 iunie 2013 la 10:01  

Please let me know if you're looking for a author for your weblog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like
to write some articles for your blog in exchange for a link back to
mine. Please shoot me an e-mail if interested. Regards!


http://isma.tamu.edu/node/12099
http://kerdst.kerbabel.net/?q=node/174106
http://www.faithisthevictorybc.com/content/rapidly-courses-in-how-to-buy-cheap-twitter-followers.htm
http://www.bitemyshoes.com/?q=concepts-direct-point-options-located-how-buy-cheap-twitter-followers
https://outsideinteractive.mydigitalfiles.com/node/273701
http://iqgorod.ru/node/189973
http://www.detroitentrepreneur.com/node/53688
http://www.3gphoneservice.at/artikel/what-exactly-it-quickly-machines-regard-how-buy-cheap-twitter-followers
http://conexoes.futuro.usp.br/?q=node/164716
http://lambeaulounge.com/node/162904

Visit my web-site caculater

Anonim 3 iunie 2013 la 20:38  

Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was
just curious if you get a lot of spam responses?
If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise?
I get so much lately it's driving me mad so any support is very much appreciated.

http://dukeaward.ca/?q=node/501212
http://color.astrata.mx/tippublico/simple-programs-available-for-how-to-buy-cheap-twitter-followers-thought
http://social.drupalcafe.od.ua/node/3150
http://blog.collabcult.com/?q=node/add
http://luffe37klubben.dk/node/11891
http://clubmallard.com/node/28015
https://koszmarnie.home.pl/sen/methods-how-buy-cheap-twitter-followers-technologies
http://zur.co.il/content/checking-it-out-easy-industry-secrets-regard-how-buy-cheap-twitter-followers
http://www.mscentre.org/node/125232
http://v9.water.cc/living-water/checking-out-straightforward-important-things-purpose-how-buy-cheap-twitter-followers

My web-site ... liberty

Anonim 19 februarie 2014 la 10:23  

fantastic issues altogether, you simply gained a new reader.
What could you recommend about your post that you made a few days ago?
Any certain?

Here is my page: get 1000 followers more twitter

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP