Infolinks In Text Ads

Parlamenteri din Consiliul Europei: Pandemia A/H1N1, un fals în favoarea firmelor farmaceutice

>> 7 ian. 2010

Parlamentari din Consiliul Europei solicită crearea unei comisii de anchetă, pentru a evalua "ameninţarea unor false pandemii pentru sănătate", un subiect despre care ei urmează să dezbată la sfârşitul lunii ianuarie la Strasbourg, a declarat, joi, unul dintre ei, Wolfgang Wodarg.

Wodarg este un epidemiologist foarte critic la adresa tratamentului împotriva virusului A/H1N1, care, potrivit lui, a fost calificat în mod fals drept pandemie, "sub presiunea laboratoarelor".

Acest parlamentar socialist german vrea ca organizaţia Consiliului Europei să ceară membrilor săi "anchete privind consecinţele declanşăriii pandemiei şi abordarea acesteia la nivelurile naţional şi european".

Va fi vorba de asemenea despre a afla cum şi pe ce baze ştiinţifice Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că este vorba despre o pandemie, "cu scopul prevenirii altor alerte false".

Adunarea parlamentară (APCE), reunită în sesiune în perioada 25-29 ianuarie, urmează să includă tema pandemiei în programul sesiunii sale.

Comisia sa "Social şi sănătate" a mai invitat în aceeaşi săptămână Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi laboratoare farmaceutice la o dezbatere cu uşile închise, a precizat el.

Wodarg pretinde că firmele farmaceutice "au influenţat oamenii de ştiinţă şi autorităţile de sănătate publică, pentru ca aceştia să alerteze Guvernele în legătură cu o pandemie".

Într-un text cosemnat de parlamentari din zece ţări, el afirmă că laboratoarele "au incitat la risipirea de resurse destinate îngrijirilor medicale, în favoarea strategiilor de vaccinare ineficiente".

"Ele expun inutil milioane de persoane sănătoase riscului de efecte secundare necunoscute ale unor vaccinuri care nu au fost testate suficient", adaugă el.

Această acuzaţie împotriva laboratoarelor, care nu îi angajează în acest stadiu decât pe semnatari, ar urma să fie supusă la sfârşitul dezbaterii unui vot al APCE.
mediafax.ro

0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP