Infolinks In Text Ads

Vaccinare pe bandă rulantă împotriva AH1N1: O mie de oameni stau la coadă la Institutul Matei Balş din Capitală

>> 9 ian. 2010

Înghesuială mare în această dimineaţă la Institutul Matei Balş din Capitală. Peste 1.000 de persoane au venit la Institut pentru a se vaccina împotriva virusului AH1N1.Vineri, la Institutul Matei Balş au venit să se vaccineze peste 600 de oameni.

Pentru a face faţă cererii mari, toţi medicii de la Institutul Matei Balş lucrează în tură normală. Medicii care erau în zilele libere au fost chemaţi de acasă pentru a ajuta la procesul de vaccinare. În clipa de faţă la Institutul Matei Balş funcţionează trei cabinete medicale în care se poate efectua vaccinarea anti AH1N1.

Adrian Streinu Cercel a anunţat deschiderea unui nou centru de vaccinare împotriva virusului AH1N1, la Spitalul de Oftalmologie Lahovary. Noul centru este operaţional de la ora 13.oo, iar la coada pentru vaccin erau deja 100 de persoane. Şi la spitalul Colentina s-a deschis un centru pentru vaccinare.

"Mâine vor fi deschise încă două centre în Bucureşti, la Institutul de Sănătate Publică şi la Institutul Cantacuzino. La acestă oră la Spitalul Matei Balş este prezent 65% din personal, care face muncă voluntară, media celor vaccinaţi fiind de 180 de persoane pe oră", a mai spus Streinu Cercel.

Acesta a anunţat şi că de luni vor fi deschise în toată ţara centre de vaccinare în spitale şi policlinici şi a făcut un nou apel la medici de familie pentru a susţine acţiunea. "Este vaccin pentru toată lumea", a asigurat medicul populaţia, spunând că la Institutul Cantacuzino pot fi preparate noi doze, dacă este nevoie.

"Avem solicitări de suplimentare a dozelor de vaccin, lucru care se va întâmpla în cursul zilei de astăzi. Este nemaipomenit faptul că oamenii au început să se vaccineze, este regretabil că acest lucru s-a întâmplat după ce a murit un actor", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel.

Pe plan european există şi îndoieli privind existenţa unei pandemii în cazul AH1N1. Parlamentari din zece state europene din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au cerut formarea unei comisii de ancheta a "falselor pandemii". Conferenţiarul doctor Alexandru Rafila a declarat că nu ştie ce vor parlamentarii europeni să ancheteze.

În total, din luna mai şi până acum s-au înregistrat în România peste şase mii de cazuri de îmbolnăviri de gripă nouă, din care 82 mortale.

0 comentarii:

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP